Tu pentru ce folosesti remorca auto?

Remorcile auto devin foarte utile, mai ales cand avem de-a face cu materiale grele de transportat, marfa sau dorim sa plecam in excursii cu familia. Remorcile sunt de mai multe tipuri, astfel cu cat creste gabaritul acestora, cu atat va mai mult va fi nevoie de o categorie speciala de permis auto. 

In general, remorcile pana in 750 de kg nu necesita o categorie speciala, insa ce depaseste 750 kg sunt vazute ca remorci speciale si trebuie sa fie dotate cu propriul sistem de franare, plus o categorie in plus din partea soferului. 

Remorca auto este un accesoriu accesibil tututorr autovehicuelor, si reprezinta o forma convenabila de transport pentru multi proprietari de magazine ce necesita marfa la sfarsit de luna. Brusc, investind intr-o remorca auto, taiem din costurile unei firme de transport externe. 

Pe piata online gasim o multime de remorci si piese remorci la preturi destul de accesibile, insa cum alegem un produs care sa acopere necesitatile noastre? In primul rand, remorca trebuie achizitionata in baza necesitatilor. La ce o sa folosim remorca? Cat avem de gand sa incarcam in remorca? De asemenea, trebuie sa luam in considerare bugetul de care dispunem.

Oferta de remorci este foarte variata, mai mici sau mai mari, in functie de tipul de activitate, de suprafata de teren sau de tipul lucrarii, remorcile pot fi:

 • -Trailere auto;
 • -Platforme;
 • -Remorci cu obloane;
 • -Remorci transport utilaje;
 • -Remorci carosate;
 • -Remorci basculabile;
 • -Remorci transport ATV, motociclete si utilaje mici;
 • -Peridocuri;
 • -Remorci cai si animale;
 • -Remorci panou publicitar;
 • -Remorci cu capac;
 • -Remorci usoare.

Remorca usoara

Remorca auto usoara este cel mai des utilizata in activitatile de transport in regim propriu. Aceasta are o serie de avantaje care ii confera un raport pret calitate optim. Are un pret de achizitie foarte redus. Are o utilitate crescuta prin optiunea de rabatare a obloanelor din fata si spate, detasarea obloanelor laterale, basculare manuala. Poate fi accesorizata foarte usor cu obloane dublu inaltate, prelata si cadru metalic, suport motocicleta sau grilaje metalice tip cusca. 

De asemenea, la polul opus sunt remorcile tip platforma. Acestea sunt destinate transportului de automobile, marfa paletata sau marfa cu dimensiuni atipice. Remorcile platforma sunt asemenea unui platou, cu posibilitatea demontarii obloanelor, cu rotile sub platforma de incarcare, cu posibilitatea de montare a unei prelate.

Insa, de cele mai multe ori aceasta remorca nu va avea parti laterale si va putea suporta greutati foarte mari, avand rampe rabatabile, pe care se poate cobori sau urca cu un autoturism. 

Remorcile carosate au suprafata de incarcare inchisa si se pot incuia pentru a mentine in siguranta bunurile transportate.

Suprastructura este fixata ferm pe sasiu si asigura astfel stabilitate si integritate remorcii. Remorca carosata are forma de cutie si poate fi utilizata in orice fel de activitate, fiind cel mai intalnit tip de remorca. Acest tip de remorca necesita dotare cu sistem de franare, daca cu tot cu incarcatura depaseste greutatea de 750 de kilograme.

Gama de remorci disponibila pe piata este mare, insa cumparatorul este cel care trebuie sa decida de ce are nevoie cel mai mult.

Lasă un comentariu