7 pași de urmat pentru a-ți deschide un blog

După cum se poate observa, există un număr infinit de nișe și subiecte pe care le-ai putea acoperi. Fiecare temă poate fi divizată în o mulțime de alte subteme. În plus, poți găsi întotdeauna un nou mod de a aborda un subiect.

deschide un blog

Gândește-te la o idee.

Pentru început va trebui să te gândești despre ce vei scrie, ce topic, ce teme vei aborda. Ține totuși cont de faptul că trebuie să scrii cu pasiune despre acele lucruri.

Fă research

Ce fel de bloguri au abordat acest subiect? Care este audiența lor? Ce ai putea aduce în plus?

Fă rost de un domeniu și de host

Un exemplu foarte bun de hosting este Simplenet, iar când vine vorba de domeniu, cel mai sigur este să îl cumperi de pe ROTLD.

Configurează-ți blogul

Alege o platformă ca WordPress, Blogger, Joomla, etc. și începe să-ți configurezi blogul. Cele mai multe platforme vin echipate cu tot ce ai nevoie pentru a stabili o prezență în online.

Acest lucru nu trebuie să-ți iasă perfect, poți aduce modificări mai târziu sau poți apela la o firmă de Web Design în momentul în care începi să câștigi bani din blog.

Conectează-te cu celălalte conturi din Social Media

Ar fi bine să te menţi conectat la toate celălate conturi de Social Media şi să dai share constant pentru a-ţi creşte engagement-ul.

Stabilește-ți obiectivele și programul

Creează-ți un calendar editorial și începe planificarea conținutului pe care intenționezi să îl postezi.

Scrie prima postare

După ce vei scrie prima postare, nu ți se va mai părea totul așa de greu. Important e ca ai făcut un prim pas.

Continuă să postezi regulat deoarece până și blog-urile cunoscute acum au avut nevoie de mult timp pentru a se dezvolta și a ajunge la nivelul la care sunt acum.

Lasă un comentariu