De ce saloanele de infrumusetare au nevoie de spirt medicinal

Spirtul medicinal este ideal pentru dezinfectarea instrumentelor din institutii medicale si cabinete cosmetologice care ofera servicii legate de tratarea pielii si a mucoaselor, saloane de infrumusetare care executa servicii de coafura, manichiura, pedichiura etc. In astfel de institutii se ofera servicii asociate cu instrumente pentru tratarea pielii, parului si unghiilor cum ar fi, ace, lame, foarfece, pensete etc. care necesita dezinfectare permanenta. Acest lucru este necesar pentru a nu transmite microbii de la o o persoana la alta.  In mediul casnic, este utilizat spirt la dezinfectarea ranilor, a suprafetelor si a anumitor instrumente utilizate in bucatarie si nu numai. Toate instrumentele si obiectele care pot fi posibili factori de transmitere a virusurilor hepatitei si nu numai, trebuie dezinfectate, curatate si sterilizate. Dezinfectarea acestor articole se face cu spirt medicinal.

Spirt medicinal

Toate saloanele de cosmetica si infrumusetarea au aceleasi cerinte ca si institutiile medicale, iar pentru a indeplini cerintele de dezinfectare a instrumentelor si ranilor se foloseste spirt medicinal. Spirtul medicinal este un antiseptic impotriva bacteriilor si a virusurilor.  De asemenea, spirtul sanitar este  folosit ca dezinfectant si ca un prim ajutor atunci cand in mediul casnic se produc diverse accidente casnice asupra organismului, cum ar fi lovirea, taierea etc. Spirtul medicinal este un produs care vizeaza distrugerea bacteriilor si a virusurilor acumulate intr-o rana si pe pielea din jurul ei.

Un salon de infrumusetare bun este acum evaluat nu dupa costul ridicat al serviciilor, de designul interior si de amplasarea in centrul orasului, ci de calitatea si competenta profesionistilor, precum  si de modul de sterilizate a instrumentelor pe care le utilizeaza in serviciile pe care le ofera clientilor.  In  saloanele de infrumusetare, instrumentele se sterilizeaza la sfarsitul programului de lucru. In timpul programului se utilizeaza spirt medicinal pentru a dezinfecta instrumentele de cosmetica, manichiura si coafura. Acest lucru permite utilizarea instrumentelor in siguranta pe tot parcursul zile si de la un client la altul.

Spirt sanitar

In saloanele de infrumusetare pericolul este adesea subestimat. Insa aici, daca personalul si clientii nu sunt constienti de pericolul la care se supun, pot contacta diverse boli ale pielii. Scopul spirtului sanitar este de a elimina probleme ale pielii si nu de a dauna sanatatii clientilor. Pentru a respecta regulile de igiena, saloanele de infrumusetare au nevoie de spirt sanitar.  Astfel reprezentantii acestor centre de infrumusetare vor fi scutiti de bani pentru amenzi, timp si efort. Nu trebuie decat sa  instruiesti angajatii pentru a tine evidenta controlului si pentru a monitoriza modul de igienizare a instrumentelor, pentru a intelege necesitatea solutiilor dezinfectante, pentru a se uita pe  marcajele cu data expirarii amplasate pe recipiente etc. Nu este imposibil sa se respecte regulile, iar o sticla de spirt sanitar are un pret destul de redus. Prin urmare, toate saloanele de infrumusetare ar trebui sa aiba in dotare sticle cu spirt sanitar.

Este adevarat, ca nu se poate garanta moartea tuturor microorganismelor si ca numai aceasta etapa a procesarii cu spirt medicinal nu este suficienta, insa este destul de util de a fi utilizat in timpul zilei, dupa ce instrumentele au fost sterilizate conform normelor, la sfarsitul zilei de lucru. 

Lasă un comentariu