Cum mi-am optimizat afacerea cu dulapuri frigorifice (P)

Mi-am deschis o afacere acum mult timp, dar inca de atunci mi-am propus sa ii aduc mereu un suflu nou, sa investesc in aparatura moderna, ca sa ma asigur ca am parte de o evolutie simtitoare. Cand vine vorba de managerierea propriei afaceri, nu este deloc usor sa ramai pe piata, daca nu esti la curent cu ultimele tendinte ale pietei. Cam asa se intampla peste tot. Si este normal acest lucru, deoarece competitia este pretutindeni, indiferent de domeniul in care activezi. Eu lucrez in domeniul floristic, iar cea mai mare investitie, pe care am facut-o recent, a fost cea in dulapuri frigorifice, in care sa tin florile.

Va intrebati de ce tin florile in astfel de dulapuri frigorifice? Cei care lucreaza in acest domeniu stiu ca doar procedand in acest fel, florile se mentin pentru mai mult timp, pastrandu-si aspectul proaspat pentru zile bune. Este cea mai eficienta metoda, folosita de toti floristii care se respecta, prin care florile pot fi depozitate, astfel incat sa nu se paleasca de la caldura. La temperaturi mai joase, acestea isi mentin aspectul frumos, iar petalele nu cad. Nu este recomandat sa fie tinute la temperatura camerei, daca acestea depasesc 10 grade Celsius, deoarece acestea pot inflori inainte de vreme, se pot petrece, frunzele si petalele se pot pali si asa mai departe.

Personal, mi-am optimizat afacerea cu ajutorul unor dulapuri frigorifice de calitate, iar rezultatele au fost vizibile foarte repede, in ceea ce ma priveste. Eu am ales dulapuri frigorifice cu geam transparent, ca sa pot sa am mereu o vizibilitare clara asupra florilor mele. De asemenea, procedant asa, chiar si clientii care trec pragul florariei mele pot sa vada marfa de care dispun si pot solicita buchete sau aranjamente personalizate, cu florile alese de ei. In acest fel, reusesc sa creez si o legatura de prietenie sincera cu acestia, deoarece aleg sa le ascult si dorintele si preferintele personale. Acordandu-le aceasta minima atentie, ajung sa ii fidelizez.

Daca si voi va doriti un upgrade pentru florarie, atunci sfatul meu este sa incepeti cu dulapurile frigorifice. Daca nu doriti sa achizitionati dulapuri, puteti oricand sa alegeti frigidere de dimensiuni mai mici si mai compacte. In functie de spatiul de care dispuneti, nu uitati sa alocati 30% din suprafata totala doar pentru aceste aparate, care mentin florile proaspete pentru cat mai mult timp posibil. Restul sunt detalii de care va puteti ocupa pe urma: rafturi de depozitare pentru aranjamentele gata facute, vaze de sticla pentru buchete, zona de asteptare pentru clienti, daca este cazul, cu scaune sau bancute si exemplele de acest fel pot continua.

Din experienta personala, va pot spune sincer ca la fel de importanta este si atmosfera si ambianta pe care o realizati in propria florarie. In cele mai multe cazuri, prima impresie conteaza cel mai mult si este decisiva pentru fidelizarea unui client: daca acesta este intampinat de o incapere aranjata, curata, placut decorata, atunci acesta cu siguranta se va intoarce si pentru alte comenzi. Dar daca rezultatul este total opus, atunci s-ar putea sa aveti parte de surprize nu tocmai placute. Aveti grija sa nu ajungeti in acel punct, ca sa va continuati activitatea in voie, cu profit si clienti multumiti, pe masura muncii pe care o prestati.

Lasă un comentariu