Ce model de business aplica IFN-urile? (P)

IFN-ul este o institutie financiara nebancara. Spre deosebire de o institutie bancara, IFN-ul este o modalitate mult mai simpla si rapida prin care poti contracta un imprumut. Avand in vedere ca de foarte multe ori se intampla sa avem nevoie urgenta de bani, este lesne de inteles de ce IFN-urile sunt atat de numeroase si populare in acest moment. Timpul extrem de scurt in care se aproba solicitarea de imprumut, dar si faptul ca nu exista nici un fel de birocratie sunt doua dintre cele mai importante avantaje oferite de catre IFN-uri. Avand in vedere ca aceste institutii ofera credite fara o analiza amanuntita a situatiei financiare a solicitantului apare intrebarea cum de aceste institutii sunt atat de profitabile. Aceasta informatie au vrut sa o afle si cei de la MrFinance, motiv pentru care au realizat un studiu despre modelul de business aplicat de catre IFN-uri.

Secretul care sta la baza bunei functionari a IFN-urilor

Studiul MrFinance arata, printre altele, care este modelul de business dupa care se ghideaza institutiile financiare nebancare, dar si faptul ca aceste institutii nu ofera doar avantaje, asa cum unii dintre noi sunt tentati sa creada. Este adevarat ca apelarea la o astfel de institutie este de cele mai multe ori singura modalitate prin care putem face rost de bani intr-un timp foarte scurt, insa, costul pe care trebuie sa il platim pentru imprumutul contractat este de cele mai multe ori foarte mare. Perceperea unei dobanzi mari este unul dintre principiile pe care se bazeaza aceste institutii. In momentul in care avem nevoie urgenta de bani nu mai tinem cont de valoarea dobanzii pe care trebuie sa o platim si apelam la un astfel de credit. Realizam care este costul real pe care trebuie sa il platim in momentul in care trebuie sa platim ratele. Insa, din pacate este prea tarziu si tot ceea ce ne ramane de facut este sa incercam sa nu depasim termenele limita pe care le avem impuse. In cazul in care din diferite motive se intampla sa depasim aceste termene, atunci penalizarea pe care trebuie sa o platim este foarte mare. Perceperea unor penalizari foarte mari este un alt principiu pe care se bazeaza IFN-urile.

Nu in ultimul rand, incurajarea apelarii la credite rapide este un alt model de business pe care il aplica cu succes IFN-urile. Pentru a putea aplica acest model de business este nevoie ca IFN-urile sa ofere anumite privilegii clientilor. Contractarea primului credit fara dobanda sau o dobanda mai mica in functie de valoarea imprumutului sunt doar doua dintre modalitatile prin care IFN-urile incurajeaza contractarea de credite rapide. Odata cu cresterea numarului de credite contractate creste si profitul pe care IFN-urile il inregistreaza.

Concluzii

Infiintarea unui IFN este in acest moment una dintre cele mai profitabile idei de afaceri pentru ca numarul celor care apeleaza la o astfel de institutie este din ce in ce mai mare. Modelul de business aplicat de IFN-uri nu este in beneficiul clientilor, motiv pentru care trebuie analizata foarte bine oferta abundenta de credite rapide inainte de a decide care este tipul de credit rapid cel mai avantajos de pe piata.

Lasă un comentariu