7 motive pentru care ar trebui să economisești

Ar trebui să economisești sau nu? Asta e întrebarea. Ei bine, problema trebuie pusă mai degrabă la modul cât să economisești, nu dacă. Ca să-mi susțin teoria am făcut mai jos o listă cu 7 motive pentru care ar trebui să economisești și îți voi povesti de ce economisesc eu.

  1. Poți economisi bani pentru a te înscrie la un curs care îți va schimba viața și va deschide noi orizonturi profesionale pentru tine.
  2. Poate vrei să mergi într-o vacanță super faină în altă țară și n-ai bani. Cu doar 2-3 sute de lei pe lună s-ar putea ca până la final de an să îți permiți să te relaxezi timp de o săptămână pe o plajă din Grecia.
  3. E bine întotdeauna să ai bani puși deoparte. Nu se știe când cea/cel mai bun/ă prieten/ă anunță o nuntă la care trebuie să ajungi.
  4. Vrei să-ți iei o casă sau o mașină nouă? Ar fi păcat ca mai mult de jumătate din sumă să se ducă pe dobânda unui credit. Mai bine econimisești câțiva ani și te imprumuți doar de diferență.
  5. Îți dorești o cameră foto performantă? Fă poze cu telefonul timp de un an sau doi și cu siguranță îți vei permite să achiziționezi camera mult visată.
  6. Vrei să pleci într-o escapadă de ziua ta de naștere? Ei bine, niște bani puși deoparte te-ar cam ajuta.
  7. Întotdeauna ține-ți contul de economii pe plus pentru că nu știi ce apare în viață și s-ar putea să ai ghinionul să dai de vreo problemă medicală care necesită îngrijiri imediate și nu este tocmai ieftin.

Eu am un cont de economii unde pun în fiecare lună bani pentru că nu se știe ce apare și consider că întotdeauna trebuie să cheltui doar bani pe care îi ai, chiar nu sunt adeptul aruncării banilor pe fereastră și încerc să economisesc cât mai mult și să folosesc banii pentru lucrurile și activitățile pe care chiar mi le doresc.

Lasă un comentariu