6 oameni care au refuzat premii

În articolul de astăzi vorbim despre 6 oameni care au refuzat premii importante care ar fi putut să le aducă un plus în cariera lor. Unele dintre motive sunt nobile, dar veți vedea că nu toate premiile au fost refuzate voit.

oameni care au refuzat premii

Ving Rhames este un actor care, în anul 1998, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor pentru rolul său din serialul produs de HBO – Don King: Only in America. Când a ajung pe scenă să ridice premiul, acesta l-a refuzat și l-a dat lui Jack Lemmon, unul dintre ceilalți actori nominalizați pentru același premiu.

George C. Scott a câștigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun actor în rol secundar în anul 1962 și unul pentru cel mai bun actor. A refuzat aceste premii pentru că susținea că actorii nu ar trebui să se afle în competiție unul față de celălalt.

Sinead O’Connor este o cântăreață Irlandeză de muzică pop care a refuzat să se prezinte la premiile Grammy din anul 1991 și, ulterior, a refuzat și premiul pe care îl primise pentru albumul Best Alternative Album pe motiv că evenimentul de premiere era prea comercial.

Jean Paul Sartre, cunoscut pentru lucrările sale de filosofie, a câștigt premiul Nobel pentru Literatură, dar l-a refuzat pe motiv că nici un scriitor nu ar trebui să se lase transformat într-o instituție.

Boris Pasternak este alt scriitor care a refuzat un premiu Nobel, dar de această dată din cauza guvernului sovietic care nu i-a permis să ridice premiul din cauza războiului rece de la acea vreme.

Marlon Brando a acceptat un premiu Oscar în anul 1954, dar când a câștigat iar în naul 1973 a trimis pe scenă o activistă pentru drepturile omului ca să refuze premiul pe motiv că nu suportă tratamentul care este aplicat nativilor americani.

Lasă un comentariu